sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Enno-Olivierin suosikki, karjalanpata

Karjalanpata on Enno-Olivierin ehdoton suosikki tällä hetkellä. Huomasimme kauhuksemme, että pakkasen varastot olivat huvenneet, joten sitä piti tehdä hetimiten lisää! Haimme paikallisesta kaupasta juuri leikatut karjalanpaistilihat. Tässä ohje, jos joku vaikka innostuisi tekemään omalle vauvalleen tai vaikka itselleen tätä herkkua :)

Kasviksiksi ja juureksiksi valittiin myskikurpitsaa, perunaa, porkkanaa, palsternakkaa ja salottisipulia. Mausteeksi maustepippuria, laakerinlehtiä ja provencen yrittisekoitusta, sekä noin puoli tölkillistä Muttin tomaattimurskaa. Suolaahan ei vielä saa ruokiin laittaa.
Padan teko aloitettiin ruskistamalla 500 grammaa karjalanpaistilihoja eli 250 grammaa sianlihaa ja 250 grammaa naudanlihaa.
Lihojen ruskistuessa kuorittiin ja paloiteltiin kasvikset:
  • 4 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 1/2 myskikurpitsaa
  • 7 perunaa
  • 1 sipuli
Kasvikset heitettiin pataan mausteiden ja tomaattimurskan kanssa ja haudultetiin hetki liedellä.
Hetken hauduttelun jälkeen lisättiin reilu litra vettä ja pata siirrettiin uuniin hautumaan reiluksi puoleksitoista tunniksi. Välillä aina tarkistetaan, ettei pata ole kuivunut liikaa ja tarvittaessa lisätään vettä.
Noin puolentoista tunnin kuluttua pata on valmis soseutettavaksi. Koska Enno-Olivierilla on jo puhjennut hampaita, alamme antamaan hänelle karkempaa ruokaa, mutta tämä pata tuli vedettyä vielä aika sileäksi. Soseutuksen jälkeen ruoka pussitettiin minigrippeihin sopiksi kerta-annoksiksi ja laitettiin pakkaseen. Tästä määrästä tuli 15 kerta-annosta.
Nyt taas pikkumiehen kelpaa herkutella 💖💖

2 kommenttia:

  1. Todella herkullisen näköistä! Pitää heti kokeilla, kiitos vinkistä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, jos resepti innostaa kokeilemaan :) Tämä maistuu aikuisellekin, jos vain lisäilee vähän mausteita.

      Poista