sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Perheen Prinsessat, osa 3. Bastet

Bastet haettiin meidän perheeseen marraskuun lopulla 2012 Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistyksestä. Yksi syy minkä takia otimme Bastetin oli Phesyn työntekijän sanat, jotka jäivät soimaan korviimme, kun haimme Safiirin: "Eivät ne sinua ottaneetkaan...". Asia jäi vaivamaan ja päätimme, että kyllä me haemme myös Bastetin ja emme piittaa siitä, vaikka papereissa varoitettiin hänen pissaavan vääriin paikkoihin.

Kun Bastet sitten tuli kotiin, hän majoittui silloisen asuntomme työhuoneeseen sohvan alle ja hän oli siellä tasan kaksi viikkoa. Kävimme aina viemässä hänelle ruokaa ja juomaa työhuoneeseen. Välillä hän uskalsi jopa kömpiä sohvan alta ja tuijoitti mystisillä silmillään uusia palvelijoitaan. Öisin kuulimme, kuinka Bastet tutki uutta kotia, mutta hän ei päivisin uskaltaunut tulemaan sohvan alta meidän luoksemme.
Itsenäisyyspäivää edeltävänä iltana istuimme olohuoneen sohvalla katsomassa televisiota, kun yhtäkkiä kuulimme käytävää pitkin tepastelevan kisun ääntä ja Bastet pomppasi sohvalle isin syliin 💖💖💖 Se hetki ja tunne, kun Bastet uskaltautui viimeinkin tulemaan meidän luoksemme, oli ikimuistoinen :)

Bastet ei pissaillut vääriin paikkoihin, vaikka niin oli papereihin merkitty. Edellisessä kodissaan hänet oli päästetty laihtumaan luukasaksi ja hänet palautettiin takaisin Phesyyn syyllä, että hän pissailee joka paikkaan.
Eräänä päivänä, kun Bastet-neiti oli etäinen ja käyttäytyi poikkeuksellisesti, vaimoni kävi tutkimassa tilannetta Bastetin lempipaikassa eli saunan lauteilla. Kuulin, kun hän huusi, että tule katsomaan, Bastetin hammas on katki. Bastetin etukulmahammas oli kääntynyt sojottamaan suusta suoraan eteenpäin ja sillä oli luonnolisesti tuskainen olotila. Soitimme heti luottoeläinlääkärillemme Catvetiin josta sanottiin, että tulkaa heti näyttämään tilanne. Hammas oli tosiaan katkennut juuresta ja syy oli parodontiitti, joka on hampaan kiinnityskudoksen tulehdus. Eläinlääkärin suosituksesta poistatimme kaikki hampaat, koska muuten  sama tilanne olisi toistunut ja Bastet olisi joutunut elämään tuskissa tulehduksen takia. Nyt hampaatomana mummelina hän pystyy elämään täysipainoista ja onnellista elämää :) Hän pystyy syömään kuivamuonaakin ilman hampaita samaan tapaan, kuin hampaidenkin kanssa.

Bastet on nykyään arviolta 13-14 vuotias ja hän on edelleen todella reipas ja melkoinen ilopilleri. Hän kiipeää lähes joka yö joko äidin tai isin mahan päälle nukkumaan ja hakemaan tarvittavat hellyydenosoitukset 💖 Palkkioksi hellyydestä saamme kovaäänistä kehräystä ja puskemista, sekä todella märkiä kisupusuja :D


2 kommenttia:

  1. Liikuttava, ilahduttava tarina-ja kylläpä Bastet onkin kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista :) Onneksi pystyimme tarjoamaan Bastetille kodin, jossa hän voi olla onnellinen :)

      Poista