perjantai 17. helmikuuta 2017

Perheen Prinsessat, osa 2. Safiiri

Päädyimme pelastamaan toisen kisun oikeastaan Tiukun takia. Aina kun lähdimme aamuisin töihin, Tiuku oli todella surkeana ja nojasi kättä vasten ja halusi vain huomiota. Epäilimme, että Tiuku kokee päivisin yksinäisyyttä ja ajattelimme, että kisukaveri helpottaa pitkiä päiviä.
Safiiri tuotiin meille Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistykseltä (Phesy) 21.1.2012 lumisateisena päivänä. Siivosimme vimmatusti, että olemme valmiit uuden perheenjäsenen saapumiseen :) 💖💖
Alunperin ei itse asiassa ollut edes tarkoitus ottaa Safiiria, vaan Bastet. Bastetia ei otettu sen takia, kun hänen tiedoissaan luki, että hän pissailee vääriin paikkoihin (tästä vähän lisää, kun on Bastetin esittelyn vuoro). Emme tiedä Safiirin tarkkaa ikää, koska hän on löytökissa, mutta epäilemme että mittarissa on jo vähintään 12 vuotta.
Safiiri oli flunssassa, kun hän saapui meille ja varasimme lääkärin. Häntä tutkittiin tarkemmin ja valitettavasti selvisi, että hän potee astmaa :( Astma on saatu pysymään kurissa kortisonikuureilla, mutta ei ole erityisen helppoa antaa pienelle kisulle kortisonia, joka maistuu todella pahalle. Astma on luultavasti peräisin siitä, että hän on joutunut elämään ulkona pakkasessa ja kylmettänyt itsensä. Kylmässä elämisestä kertoo sekin, että Safiirin oikea korva on paleltunut ja sen takia siitä puuttuu puolet. Safiiri on muutenkin jäänyt erittäin pienikokoiseksi, mikä johtunee siitä, että ravinto on ollut heikkoa alusta lähtien.
Safiirin lempipaikka on maata sohvan reunan päällä, koska ilmalämpöpumppu puhaltaa siihen  lämmintä. Toinen lempipaikoista on köllötellä takan edessä rahilla silloin, kun takassa on tuli. Kissat yleensäkin pitävät lämmöstä, mutta Safiirilla yksi syy hakeutua lämpöön on selkärankareuma, jonka kivut helpottavat lämmössä.
Nykyisin Safiirin päivät ja yöt kuluvat pääasiassa nukkuessa, koska ikä alkaa jo painamaan. Vielä jokin aika sitten hän huhuili vielä kovasti öisin, kun siirsi lempileluaan, harmaata hiirtä, paikasta toiseen, että tulkaa nyt katsomaan mitä on tapahtunut :) Ja pitihän sitä aina herätä sitten katsomaan ja kehumaan, että oletpa saanut hienon saaliin taas :) Nykyisin Safiiri onneksi kiipeää meidän kanssamme välillä nukkumaankin. Safiiri myös ulkoilee kesäisin ahkerasti ja on kova tyttö pyydystämään myyriä ja sisiliskoja, joita ylpeänä kiikutetaan äidin iloksi sisälle, vaikka onkin jo vanha kisu 💖💖. Joskus niitä tuodaan jopa elävinä sisälle vilistämään :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti